День поля ТОВ АГРОКРАЙ, Хмельницька область

Шановні аграрії!

Надзвичайно успішно сьогодні пройшов традиційний день поля на Хмельниччині на базі ТОВ Агрокрай за партнерства BASF і підтримки багатьох селекційно-насіннєвих компаній та інших постачальників матеріально-технічних засобів, техніки тощо. На локацію завітало більше 400 гостей з різних регіонів України. Плідна співпраця ТОВ Вітерра Сід та ТОВ Агрокрай з ліцензійного розмноження сортів озимої пшениці, кінських бобів триває вже 4 роки!

Приємним фактом є те, що не тільки розмножується та якісно дороблюється на сучасному насіннєвому заводі насіння озимої пшениці для реалізації господарствам регіону, але й сорти viterra займають вагому частину в товарних посівах самого господарства. Середньоранній сорт Атлон відзначився своїми якісними показниками - зафіксовано вміст білку понад 15% та клейковини 29% і активно використовується корпорацією для випікання хліба. Ультра-ранній сорт Фелікс №1 в господарстві по насінницьким та товарним посівам. Сорт забезпечує стабільну продуктивність на рівні 10-11 т/га, а завдяки ранньому достиганню без втрат переносить посушливі періоди початку літа, до того ж стійкий до вилягання та завдяки стійкості до хвороб колосу не втрачає якості зерна при перестої. Напівкарликовий ранньостиглий сорт Катаріна, який не потребує застосування регуляторів росту, теж набирає популярності в господарствах, які після його збирання висівають ріпак, бо він не залишає на полі багато соломи.

На демополі також представлений новий сорт Трубліон, який тільки починає свій шлях ліцензійного розмноження насіння першої репродукції. Компанія БАСФ на цьому сорті представила застосування різноманітних систем захисту рослин, рістрегуляції та норм живлення озимої пшениці. Сорт інтенсивного типу, адаптивний до різних типів грунтів, має високу стійкість до хвороб листя та колосу, добре переносить стресові умови. Показує відмінні результати за умов пізньої сівби.

Окремий інтерес викликали сорти сої Якарі, Корона та Дакота, які досить адаптовані до кліматичних умов Хмельницької області.

Дякуємо партнерам за відмінну організацію заходу!

До зустрічі га полях!

 3
Ak10
Ak11
Ak12
Ak13
Ak14
Ak2
Ak4
Ak3
Ak5
Ak6
Ak7
Ak8
Ak9